goedkope jeans

Wassen

Een spijkerbroek zo lang mogelijk mooi houden

Spijkerbroeken wassen is voor veel mensen een dagelijkse bezigheid, maar toch gebeurt dit vaak niet op een goede en correcte manier. Veel mensen weten eigenlijk niet hoe ze het beste een spijkerbroek kunnen wassen. Wanneer je een jeans op de juiste manier wast, zul je er het meeste plezier aan hebben. Een spijkerbroek blijft dan ook het meest mooi, waardoor je er langer draagcomfort van hebt. Spijkerbroeken wassen begint met het bekijken van het label dat in de spijkerbroek zit. Daar is vaak al veel informatie te vinden hoe je de jeans het beste kunt wassen. Daarnaast staat er op een label ook aangegeven of er zaken zijn waar je op moet letten wanneer je een jeans wilt gaan wassen. Daarna mag je jeans binnenstebuiten de wasmachine in!

De beste manier om een spijkerbroek te wassen

Spijkerbroeken kunnen het beste op een “fijn wasprogramma” gewassen worden. Je kunt prima gewoon wasmiddel gebruiken om je jeans te wassen. Gebruik nooit meer dan de aanbevolen hoeveelheid. Wil je dat je spijkerbroek zachter aan voelt, dan kun je ook wasverzachter gebruiken. Dit kan echter niet bij alle spijkerbroeken. Je kunt dat terug vinden op het label van de spijkerbroek. Er is ook speciaal wasmiddel om spijkerbroeken te wassen. Meestal worden spijkerbroeken op 30 graden Celsius gewassen. Hoe hoger de temperatuur is waar je mee wast, des te groter is ook de kans dat je spijkerbroeken gaan krimpen. Stop ook nooit meer dan 5 spijkerbroeken in de wasmachine, anders bestaat de kans dat ze beschadigen.

De beste manier om spijkerbroeken te laten drogen

Donkere en lichtere spijkerbroeken kun je het beste niet bij elkaar in de wasmachine stoppen. Het kan dan namelijk gebeuren dat de spijkerbroeken gaan verkleuren en dat wil je natuurlijk voorkomen! Wanneer de wasmachine klaar is, dan kun je het beste de spijkerbroeken zo snel mogelijk uit de wasmachine halen. Voordat je ze ophangt om te drogen, mogen je spijkerbroeken niet meer binnenstebuiten zitten. Om spijkerbroeken op een goede manier te laten drogen, kun je de jeans het beste aan de heupband ophangen. Wanneer je een spijkerbroek in de zon hangt om te drogen, dan kun je deze het beste wel binnenstebuiten laten. Daarmee voorkom je verkleuring door de zon. Het is sowieso verstandig om spijkerbroeken niet in de droger te stoppen. Daardoor krimpen ze en dat zou zonde zijn!