goedkope jeans

Verven

Geef je spijkerbroek zijn stonewashed effect terug

Je spijkerbroek verven kun je doen wanneer je jeans zijn glans verloren heeft en je deze weer opnieuw wilt laten stralen. Wanneer jij je jeans een nieuwe kans wilt geven, kun je er prima voor kiezen om een spijkerbroek te laten verven. Een jeans krijgt dan het mooie stonewashed effect terug wat hij voorheen ook had. Daardoor kun je weer met plezier de straat op en lijkt het net alsof je een nieuwe broek hebt gekocht. Maar hoe doe je dat precies, een spijkerbroek verven? Hoe zorg je er voor dat je jeans er weer net zo mooi uitziet als voorheen, of misschien zelfs nog wel beter? Hier volgen een aantal tips die je daarbij uitstekend kunnen helpen.

Je spijkerbroek verven in de wasmachine

Een bekend product dat je kunt gebruiken om je jeans te verven, is de textielverf van Dylon. Dit product kun je onder andere kopen bij de drogist. Deze kun je prima in de wasmachine gebruiken en zorgt ervoor dat je spijkerbroek er weer als nieuw uit ziet. Het poeder kun je in de trommel van de wasmachine leggen, samen met de jeans. Zorg ervoor dat de spijkerbroek wel droog is! Voor een jeans heb je ongeveer 500 gram poeder nodig. Je kunt dan direct de wasmachine aanzetten op 40 graden Celsius. Is je wasmachine klaar? Laat de wasmachine dan nogmaals draaien op een katoenprogramma van 40 graden Celsius, inclusief wasmiddel. Is je was helemaal klaar? Dan kun je de jeans laten drogen. Niet vergeten om de eerste keren je spijkerbroek apart te wassen.

Effecten creëren met verf op je spijkerbroek

Wanneer je een working look wilt creëren op je spijkerbroek, dan kun je dit prima bewerkstelligen door met verfspetters te werken. Zorg wel voor watervaste verf die er niet uit gaat in de wasmachine. Je kunt dan wat verf aan je kwast doen en dit richting je jeans zwieren. Je krijgt daardoor een jeans met mooie spatten verf, waardoor het er op lijkt alsof je een stoere werkman- of vrouw bent. Zorg ook dat je de omgeving voldoende afdekt met bijvoorbeeld oude kranten. Verf spettert namelijk al snel alle kanten op. Wil je een coated jeans maken? Dit kan eenvoudig met acrylverf en vernis. Je kunt ook gloss gel gebruiken. Zowel de acrylverf als de gloss gel moeten op waterbasis zijn. Je kunt deze met elkaar mengen, met een kwast aanbrengen en je hebt een prachtige coated jeans!