goedkope jeans

Repareren

Je jeans niet weg gooien maar repareren

Een spijkerbroek repareren hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Het zou zonde zijn wanneer je recent een spijkerbroek hebt gekocht en je gooit de jeans weg vanwege het gat dat er in zit. Zeker wanneer een spijkerbroek erg lekker zit, is het zonde om deze al zo snel weg te gooien. Een goede jeans kan namelijk jaren lang mee gaan. Ook wanneer er bijvoorbeeld een gat in is gekomen. Je kunt daardoor nog langer van je lievelingsbroek genieten. En welke jeans bezitter wil dat nu niet? Het zijn vaak de broeken die het lekkerste zitten en als deze ook nog eens een perfecte pasvorm heeft, moet je deze zeker niet te snel weg gooien. Er zijn verschillende manieren om een spijkerbroek weer te herstellen. Hier volgen een aantal tips om je verder op weg te helpen.

Je spijkerbroek herstellen met een naaimachine

Materiaal dat je het beste kunt gebruiken om een gat in je spijkerbroek te maken is denim. Dit sluit het mooiste aan bij een spijkerbroek. Uiteraard moet je een groot genoeg stuk hebben voor de jeans. Zorg dat je een goed naaimachine bij de hand hebt om een zo mooi mogelijk resultaat te kunnen realiseren. Wanneer je de spijkerbroek daadwerkelijk gaat naaien, is het belangrijk dat je de spijkerbroek binnenstebuiten keert. Het stuk denim kun je met spelden vastmaken over het gat van de spijkerbroek heen. Let er op dat je de spelden niet door de spijkerbroek heen spelt. Je spijkerbroek zou dan namelijk kunnen beschadigen. Daarna kun je het stuk denim vastnaaien op de spijkerbroek. Het gat kun je het beste naaien met een zigzag steek.

Andere manieren om je jeans te repareren

Een spijkerbroek repareren met een naaimachine is een manier. Er zijn echter ook nog andere manieren om een jeans te repareren. Wanneer je een gat in je broek hebt, kun je dit ook repareren met een stukje stof en textiellijm. Is het gat erg groot, dan kun je het lapje stof beter vast stikken. Een ander middel dat je kunt gebruiken om de spijkerbroek te repareren is het gebruik van Snelfix. Dit is katoen dat je kunt opstrijken om zo de gaten in je spijkerbroek te herstellen. Het enige dat je dan nodig hebt is Snelfix en een strijkijzer. Hiermee zijn er voldoende mogelijkheden om je spijkerbroek weer als nieuw te kunnen dragen!