goedkope jeans

In de droger

Kan een spijkerbroek in de droger?

Iedereen heeft wel een spijkerbroek. Menigeen, zeker kinderen, meerdere. Dat is een heel gedoe met wassen, drogen en strijken. Wat kan wel? Wat vooral niet?

Jeans wassen

Er zijn heel wat mensen die stellen dat je een spijkerbroek niet in de wasmachine mag gooien, maar op de hand moet wassen. Weer anderen stellen dat ze gewoon mee gewassen worden en dat ze daar nog nooit problemen mee gehad hebben. Wat wel duidelijk wordt als je op onderzoek uitgaat, is dat geadviseerd wordt de jeans op 30 graden te wassen. Mogelijk kan een speciaal wasmiddel voor donkere was daarbij helpen om verkleuring tegen te gaan.

Jeans drogen

Dan komt het volgende probleem om de hoek, want mag een jeans in de droger? Of misschien zou je de vraag anders moeten stellen. Hoe moet je een spijkerbroek drogen?

Ook hier tref je verschillende antwoorden.

  • Spijkerbroek drogen? Gewoon in de wasdroger gooien.
  • Vooral nooit in de wasdroger. Gewoon ophangen en laten drogen.
  • Na het gewoon drogen, even een vijftal minuten in de wasdroger om ze op te frissen.
  • Een spijkerbroek krimpt in de droger.

Welk is het beste antwoord? Moeilijk te zeggen. Alles hangt af van de spijkerbroek en de droger. Is het een oudere droger, neem geen risico. Is het een dure spijkerbroek, neem geen risico.

Moet je iedere week 5 of 6 jeans wassen? Dan loont het om ze stuk voor stuk in de droger te gooien en te zien hoe ze er uit komen. Wie weet kan het geen kwaad. Dat scheelt heel wat werk.

Dure, design jeans

Gaat het om dure of design jeans? Dan is het het allerbeste ze naar de stomerij te brengen. Uiteindelijk hoeft een broek niet iedere week in de was. Neem geen risico en spendeer liever een paar euro. Na enige draagtijd gewoon langs de stomerij. Dan weet je zeker dat ze weer schoon is, dat ze met zorg behandeld is en dat ze niet gekrompen is.

Uiteraard kun je jouw jeans ook op de hand wassen. Doordat je ze beter niet kunt uitwringen, moet die spijkerbroek drogen tijdens het hangen. Doe dat in de badkamer want dat voorkomt eventuele vlekken op vloerbekleding et cetera.