goedkope jeans

Leasen

Spijkerbroeken leasen

We leven in een tijd waarin gelukkig steeds meer aandacht is voor de zorg voor mens en milieu. Een spijkerbroek leasen past binnen deze trend van duurzaamheid. Hoe werkt het leasen van jeans precies? En wat zijn de voordelen ervan?

Verantwoorde jeans

Wil je in Nederland spijkerbroeken leasen, dan kom je uit bij het Nederlandse merk Mud Jeans. Dit modelabel maakt verantwoorde jeans. Het uitgangspunt van het maken van de jeansbroeken is dat je zuinig omgaat met grondstoffen en met water. De productie van een spijkerbroek kost namelijk duizenden liters water en zorgt voor grote vervuiling.

 

Mud Jeans staat voor duurzame fashion. De stoffen komen uit Turkije en worden in Italië verwerkt tot kleding. De aanvoerlijnen zijn dus kort. De arbeiders kunnen rekenen op goede omstandigheden. De spijkerbroeken worden bovendien gemaakt van gerecycled en biologisch katoen. Wat voor de consument ook niet onbelangrijk is: de jeans zijn van goede kwaliteit en zitten uitstekend.

Hoe werkt het leasen van jeans?

Bij Mud Jeans lease je voor een jaar een duurzaam gemaakte spijkerbroek. Dit kost enkele euro’s per maand, plus statiegeld. In dit leasejaar kun je je broek gratis door Mud laten repareren. Na gebruik lever je je broek weer in. Van je oude jeans worden dan nieuwe broeken of andere kledingstukken, zoals truien, gemaakt. Of je oude spijkerbroek wordt tegen een lage prijs verkocht.

 

Wil je de broek toch langer dan een jaar dragen? Dan kun je een bedrag bijbetalen en mag je het kledingstuk houden en na een aantal jaar alsnog inleveren. Mud Jeans maakt zich dus sterk voor hergebruik en veroordeelt de zogenaamde ‘fast fashion’, kleding die je na gebruik weggooit. Mud maakt comfortabele jeansbroeken van blauwe denim, maar ook in andere kleuren. De stijlen variëren van Authentic tot Dirty wash.

Voordelen van spijkerbroeken leasen

  • De grondstoffen van je broek worden hergebruikt
  • Je draagt bij aan een beter milieu en aan verantwoord ondernemen
  • Voor een relatief lage prijs kun je een spijkerbroek dragen van een goede kwaliteit
  • Als je je spijkerbroek na een jaar weer inlevert, dan krijg je je statiegeld terug of je betaalt switchkosten en gaat een nieuwe broek leasen
  • Als je na de leaseperiode je broek toch wilt houden, betaal je een paar maanden extra statiegeld. Ook dan kun je de jeans na jaren gebruik toch nog inleveren. Je ontvangt dan korting op een volgende broek.