goedkope jeans

Goedkope merk jeans

Goedkope merk jeans

Veel mensen dragen hun favoriete spijkerbroek jarenlang. Die zit lekker en is precies goed van kleur. Vaak merk je dan dat het juist de merkjeans zijn die een comfortabele pasvorm hebben en lang meegaan. Het materiaal is nu eenmaal ambachtelijk gemaakt en duurzamer. Maar merkjeans zijn niet altijd even goedkoop. Hoe kun je goede, maar goedkope jeans vinden? En kan jeans online kopen voordeliger zijn?

Stevige broek voor harde werkers

Groot succes kreeg de spijkerbroek in Amerika dankzij Levi Strauss, halverwege de negentiende eeuw. Hij verkocht ijzersterke broeken van blauwe denim aan de mijnwerkers en goudzoekers, die een goede werkbroek nodig hadden. De jeansbroeken werden verstevigd met spijkertjes, om uitscheuren te voorkomen. Vandaar de naam spijkerbroek.

Voor het kleuren van de jeansstof werd blauwe verf gebruikt, ‘blue de Gênes’ (blauw uit Genua). Dit leverde de naam blue jeans op. In de jaren zestig van de vorige eeuw werd de spijkerbroek ook populair in Nederland.

Goedkope jeans kopen

Tegenwoordig zijn er in ons land talloze jeansmerken te krijgen, van goedkope jeans tot exclusieve, peperdure merken. Ga jij voor een goedkope spijkerbroek, maar wel van een goede kwaliteit, zodat je er lang plezier van hebt ? In kledingoutlets kun je vaak exclusieve jeans vinden uit oudere collecties. Het zijn mooie jeans, die worden aangeboden voor een prachtig prijsje, met korting tot soms wel 70%. Je moet er uiteraard wel naartoe reizen en zelf op zoek gaan in de kledingrekken.

Eenvoudiger is het om jeans online te zoeken. Je kunt gemakkelijk op jouw favoriete maat, merk en stijl zoeken en checken of er afgeprijsde modellen zijn. Vaak hebben bekende merken, zoals Esprit, een kopje ‘Outlet’ of ‘Sale’ op hun eigen website staan, waar jeans online wordt aangeboden. Hier kun je goedkope spijkerbroeken van voorgaande seizoenen vinden. Ook bij online outlet stores vind je spijkerbroeken met hoge kortingen, bijvoorbeeld van Diesel en Replay.

Jeans leasen?

Als je optimaal wilt profiteren van een nieuwe jeansbroek, koop er dan altijd een van zwaardere kwaliteit. Houd er rekening mee dat de broek bij gebruik iets uitrekt, dus koop hem niet te groot. Ben je een voorstander van duurzame producten en bovendien milieubewust? Je kunt ook een jeansbroek leasen bij Mud Jeans. Dit Nederlandse merk vraagt per maand een klein leasebedrag van enkele euro’s. Als je de broek na een jaar inlevert, heb je flink bespaard op de oorspronkelijke prijs van de broek. De jeansstof van je oude broek wordt dan gerecycled.