goedkope jeans

Tips

Jeans

Tegenwoordig kopen we jeans. Iedereen, van jong tot oud, draagt ze. Man of vrouw, maakt niet uit. Maar dat was niet altijd zo.

De spijkerbroek

Niet zo gek lang geleden bestond de jeans als zodanig niet in ons land. Wat we wel kenden was de spijkerbroek. De naam komt van de spijkers die in de broek zaten om het denim te verstevigen. Want uiteindelijk zijn ze ooit gemaakt door Levi om in te werken. De spijkerbroek werd dan ook eerst gedragen door werklui, later door jongeren en weer wat later door iedereen.

Soorten jeans

Doordat de spijkerbroek een vast onderdeel van de garderobe werd, ontstonden er ook meer en meer modellen. Tegenwoordig kun je een spijkerbroek krijgen in allerlei kleuren, met of zonder opsmuk, met of zonder gaten en laag heup broeken of gewoon.

Ze zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Maar door die massa aan aanbod kan het ook moeilijker worden om te beslissen welke nu de juiste is. Of welke betaalbaar is, want de prijzen variëren enorm.

Een andere verandering vind je in het feit dat ze tegenwoordig aan kunt trekken met daarop een das en colbert en je ziet er goed uit. Dat was niet zo gek lang geleden ondenkbaar dat je een spijkerbroek combineerde met een colbert. Deze broek is dus volwassen geworden en ook zo geaccepteerd.

Welke jean kies ik?

De hamvraag is natuurlijk welke de mooiste en die die je graag wilt hebben is. Waar ga je van uit?

  • model jean
  • kwaliteit spijkerbroek
  • prijs jeans
  • waar de spijkerbroek is gemaakt
  • milieuvriendelijke productie
  • geen kinderarbeid
  • of iedereen dit model draagt / of net niet?

Koop je een nieuwe spijkerbroek dan is het aan te bevelen daar niet meteen in te stappen, maar ze eerst te wassen. Om zo schadelijke stoffen er uit te halen. Wil je verkleuring voorkomen, dan moet je ze in water vermengd met azijn wassen. Of in een badkuip met water en azijn stappen terwijl je ze draagt. Zo krijgen sommige jeans een perfect pasvorm en worden ze kleurvaster. Het duurt langer voordat ze vaal wordt.

Wat past bij mij?

Ondanks het feit dat een spijkerbroek in principe een spijkerbroek blijft, zijn er genoeg afwijkende modellen te vinden die het individuele toch ondersteunen. Dat kan echter ook door ze zelf te versieren met opsmuk. Zo wordt het heel persoonlijk en misschien nog goedkoper ook.

[AllInThisCat]