goedkope jeans

Maten

Hoe vind ik de juiste maat spijkerbroek?

Wanneer je een spijkerbroek gaat kopen, dan is het natuurlijk erg prettig wanneer je de juiste maat kunt vinden. Soms is het lastig om de juiste maat spijkerbroek te vinden. Dit komt ook doordat de maten van een spijkerbroek vaak net iets kleiner zijn dan op het label staat aangegeven. Dit komt omdat spijkerbroeken in diverse fabrieken worden geproduceerd. Elk model is anders en dus ook elke maat. Je kunt er daarom nooit zomaar van uit gaan dat elke spijkerbroek bij je past. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om je te helpen om aan de juiste maat spijkerbroek te komen.

De spijkerbroeken tabel

Spijkerbroek maten kun je het beste vergelijken met een zogenaamde spijkerbroeken tabel. Daarin vind je bijvoorbeeld het aantal centimeter en inches en mannen- en vrouwenmaten in allerlei soorten en maten terug. Het wordt daardoor voor jou veel gemakkelijker om de juiste spijkerbroek te kiezen. Hoe langer bijvoorbeeld het aantal centimeters van een spijkerbroek, des te groter zal ook de maat spijkerbroek worden. De twee belangrijkste maten waar je op moet letten, zijn de lengtemaat en de breedtemaat. Wanneer je al een spijkerbroek in huis hebt, dan kun je de maat ook opmeten door bijvoorbeeld de tailleband goed aan te trekken en de voorzijde in centimeters te meten. Dit deel je door 1,27 en dan heb de juiste inch maat voor je spijkerbroek.

Voorzie jezelf van de juiste spijkerbroek

De juiste spijkerbroek maten zijn prima te vinden wanneer je de juiste stappen zoals hierboven benoemd weet te zetten. Je bent dan gedurende het gehele jaar voorzien van een prima zittende spijkerbroek, welke je met veel plezier zult dragen. Natuurlijk kun je ook altijd in de winkel advies vragen welke maat het meest voor jou geschikt is. De medewerkers van een kledingzaak kunnen dat al snel genoeg zien. Uiteraard kunnen ze ook het een en ander voor je opmeten. Dan weet je direct waar je aan toe bent en kun je zo toch gemakkelijk en snel de spijkerbroek kopen die graag wilt hebben!