goedkope jeans

Broekspijp

Het juiste model spijkerbroek vinden

De broekspijp is een belangrijk onderdeel van een spijkerbroek en vraagt daarom ook om veel aandacht tijdens het kopen van een spijkerbroek. Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor de broekspijpen van een spijkerbroek. Welk model spijkerbroek jou het beste staat, is enerzijds afhankelijk van het postuur en de lichaamsbouw die je hebt, anderzijds kun je soms ook best variëren met de verschillende soorten. Om je hier een indruk van te geven, worden in de komende alinea’s de verschillende soorten uitgelegd en toegelicht. Je krijgt dan al snel een idee, welke soort spijkerbroek jij het beste kunt dragen!

Bootcut, Loose, Skinny en Slim

Een Bootcut model lijkt een beetje op de baggybroek, maar is het zeker niet. Wanneer je volle hepen hebt, worden deze door de Bootcut spijkerbroek smaller gemaakt. Ook iele kuiten krijgen wat meer vorm met dit model. Een Loose spijkerbroek valt ook wat ruimer dan de gewone spijkerbroek. Deze broek wordt ook iets lager gedragen. Een Skinny spijkerbroek is een strakke en aansluitende jeans. Vaak is er ook wel iets van stretch aanwezig in deze jeans. Een Slim spijkerbroek sluit daar eigenlijk prima bij aan. Het is een strak zittende spijkerbroek die je het beste kunt dragen als je een slanke bouw hebt.

Straight, Regular en Tapered

De Straight spijkerbroek is een jeans met recht lopende pijpen. Het Regular model komt daar ook dichtbij in de buurt. Het is een jeans die op een normale manier op de bovenbenen valt. Het is een spijkerbroek model dat het meest voor komt. De Tapered spijkerbroek is een van de nieuwste modellen van de jeans. Op de bovenbenen valt deze spijkerbroek normaal, maar vanaf de knie wordt de broekspijp steeds smaller. De diameter van de pijp wordt ongeveer terug gebracht naar 20 centimeter. Er zijn dus volop modellen waar je uit kunt kiezen en die er voor zorgen dat je flitsend en stoer voor de dag kunt komen!