goedkope jeans

Wrangler

Wrangler jeans

Waar Wrangler jeans altijd zeer trots op was en nog steeds is, is de prima pasvorm. Alsof het geen confectiejeans is. Ook de houdbaarheid van de spijkerbroek is alom bekend. Wie een Wrangler koopt, heeft daar vele jaren plezier van.

Er is een hele lijn aan producten te koop, zoals dat met andere merken ook het geval is. Naast de standaard spijkerbroek kun je ook bijpassende spijkerjassen krijgen, schoenen, zelfs overhemden. Bij alle producten valt op met hoeveel zorg ze gemaakt zijn.

Geschiedenis Wrangler jeans

Begin van de 20ste eeuw ontstaat de Wrangler spijkerbroek. Doordat C.C. Hudson werkloos wordt, start hij samen met collega’s een eigen bedrijf dat stevige werkbroeken maakt. Het merk Wrangler wordt geboren.

Voor de geschiedenis van de spijkerbroek is de Tweede Wereldoorlog belangrijk. De Amerikaanse soldaten dragen stevige jeans. Dat zien de Europeanen, die jeans beginnen te kopen als werkbroek. Dankzij filmsterren als Marilyn Monroe wordt de spijkerbroek zoals dat heet salonfähig. In de vijftiger jaren begint de zegetocht van de jeans. Wrangler profiteert daar volop van mee. Dat het goed gaat met dit merk blijkt uit het feit dat aan het eind van de vorige eeuw van iedere 5 spijkerbroeken die in Amerika gedragen worden er 1 een Wrangler is.

De drie bekendste types Wrangler jeans

Spijkerbroeken kan men tegenwoordig natuurlijk overal kopen. Maar er zijn slechts een paar merken die naam hebben gemaakt. Wiens naam ook iedereen kent. Wrangler is er daar een van. De Wrangler Texas of de Arizona hebben daar aan bijgedragen en doen dat nog steeds. Heerlijke jeans om te dragen. Dat geldt eveneens voor de prachtige Wrangler Shennan Blizzard. Voor haar, voor hem, voor jong, voor oud, voor gewoon, voor speciaal, een Wrangler jeans draait er de hand niet voor om. Waarschijnlijk is dat ook de reden dat men ze zo graag draagt.

Het bedrijf blijft natuurlijk niet stil staan bij een roemrucht verleden. Men gaat met de tijd mee. Nieuwe producten, zoals het Authentic Jacket of de skinny jeans laten zien wat men in huis heeft. Wie had dat ooit gedacht toen de Blue Bell Company in 1904 startte met de productie van de spijkerbroek. Een productie die in 1919 al zo sterk is gestegen dat uitgebreid moet worden. Dat zal vaker gebeuren in de geschiedenis van Wrangler. Het mooie product vindt zijn weg naar de consument, waardoor de huidige naams- en productbekendheid is ontstaan. Gebaseerd op een prima product.