goedkope jeans

Scotch & Soda

Scotch & Soda jeans

Amsterdams Blauw: het klinkt als beschilderd aardewerk voor toeristen. Maar in werkelijkheid is het de denimcollectie van Scotch & Soda, dat sinds 2010 in de winkels ligt. Toch is deze associatie niet helemaal verkeerd. Amsterdams Blauw is namelijk vernoemd naar de verfkleur die in de Gouden Eeuw veelvuldig werd gebruikt voor het beschilderen van porselein. Nog altijd is deze opvallend blauwe kleur op diverse plekken in Amsterdam te vinden. Amsterdams Blauw is geïnspireerd op onze hoofdstad. In de jeans collectie speelt verf en de verschillende wassingen een grote rol. Diepblauwe kleuren of opvallende patronen kenmerken de jeans van Amsterdam Blauw. Hierdoor vallen ze altijd op in de massa. Anders zijn, is het motto van de ontwerpers. De individu speelt een grote rol tijdens het ontwerpproces. Amsterdams Blauw bewijst dat de jeans niet zomaar een kledingstuk is: ook hiermee kun je bijzonder zijn.

De geschiedenis van Scotch & Soda

Scotch & Soda is een onvervalst Nederlands merk. Dit Amsterdamse label bestaat al sinds de jaren tachtig. Toch was het niet meteen succesvol. Pas sinds de ontwerpers in 2001 een nieuwe weg in zijn geslagen, maakt het echt furore. Bij deze herlancering startte het merk met een mannencollectie. Dit werd opgevolgd door een kledinglijn voor jongens. In 2010 kwamen eindelijk ook de vrouwen aan de beurt. Maison Scotch, zoals deze collectie genoemd werd, zorgde voor nog meer naamsbekendheid. Het merk staat voor draagbare kleding met een unieke twist. In de kleine maar opvallende details, komt de creativiteit van de ontwerpers volledig tot zijn recht. Overal wordt aandacht aan besteed. De basis van de kleding is tijdloos. De eigenzinnige details maken je een vooruitstrevend individu. In deze kleding ben je niet iemand uit de massa. Jij bent jij.

Drie bekendste type Scotch & Soda

Amsterdam Blauw heeft veel verschillende silhouetten qua jeans. Altijd wordt er ontworpen met een bepaald type mens in gedachten. Hier worden bijvoorbeeld de wassingen op aangepast. Maar ook over het silhouet wordt goed nagedacht. Voor zowel mannen als vrouwen heeft het label skinny jeans in de collectie. Dit zijn comfortabele broeken die ook nog eens voor een gedurfde look zorgen. In de mannencollectie blijven ook de regular jeans populair. Ze zijn makkelijk te combineren en zitten altijd goed. De boyfriend jeans blijft geliefd bij stoere vrouwen. Een wat wijder model, maar toch vrouwelijk. Je eigen stijl komt goed tot uiting in je jeans.