goedkope jeans

Levis

Levis jeans

Er zijn te veel merken jeans om op te noemen, maar er is maar één merk dat gelijk staat aan jeans en dat is Levis.

Uitvinder Levis

Levi Strauss is de ontwerper, de ontwikkelaar en de verkoper van de allereerste jeans in de wereld. Hij emigreerde naar de Verenigde Staten, waar hij al snel ontdekte dat de broeken die de goudzoekers droegen snel sleten. Dat ze niet bestand waren tegen water en de slechte omstandigheden waaronder ze moesten werken. Hij besloot een broek te maken die wel was opgewassen tegen het zware werk. Doordat zijn voorraad aan materiaal op was, gebruikte hij een geheel nieuwe stof die uit het Franse Nîmes afkomstig was. De naam hiervan werd denim (letterlijk van Nîmes). Om die broek vooral ook stevig te maken gebruikte hij spijkers op de zwakke plekken. Zo ontstond de spijkerbroek. Levi Strauss vroeg daar in 1873 patent op aan. De jeans waren geboren.

De bekendst Levis

De naam Levis is dus de voornaam van de uitvinder. Iedereen kent de Levi jeans. Velen vinden dat dit de beste jeans is en dat die het best past. Misschien is het nostalgie, misschien is het waar, feit is dat men zo over Levis denkt.

Met name de legendarische 501, met knopen, het paradepaardje, wordt als een must have beschouwd. Eerlijk is eerlijk, de broek zit subliem en gaat lekker lang mee. Dit type wordt nooit oud of achterhaald. Het blijft stoer en chique tegelijk. Een absoluut tijdloos kledingstuk. Naast de 501 zijn er uiteraard ook de 511 of de 508. Allen met een perfecte pasvorm.

140 jaar Levis

Bijna 140 jaar nadat Levi Strauss zijn broek ontwierp en zo’n 60 jaar nadat men James Dean en Elvis in spijkerbroek kon zien, staat deze midden in de belangstelling van oud en jong. Wie had dat verwacht toen in de zestiger jaren jongeren spijkerbroeken begonnen te dragen en als nozems werden afgeschilderd? In die tijd en in de 70-er jaren van de vorige eeuw was de spijkerbroek het symbool van de jeugd die zich afzette tegen het conservatieve van de maatschappij en van hun ouders. het symbool van de verandering.

Nu, 40 jaar later, draagt zelfs de koning zo nu en dan jeans. Wat vroeger ondenkbaar was, is nu heel gewoon. Toch is dit niet helemaal correct, want er was, is en blijft altijd een verschil tussen een spijkerbroek, een jeans en een Levis.

[AllInThisCat]