goedkope jeans

Kuyichi

Kuyichi jeans

Voor iedereen die graag mee wil helpen aan een betere wereld, zijn er de Kuyichi jeans. Ze worden gemaakt uit idealisme. Mode hoeft de planeet niet te belasten, besloten de oprichters. Deze visie vind je vooral terug in de stoffen waar de jeans van worden gemaakt. Organisch katoen en gerecycled materiaal zijn hiervoor de basis. Zo worden bijvoorbeeld plastic flessen gerecycled en verwerkt in een draagbare stof. Maar ook is er gezocht naar alternatieve grondstoffen die minder belastend voor de natuur zijn. Denk bijvoorbeeld aan de natuurlijke materialen hennep en tencel. Sinds 2013 heeft Kuyichi nog een andere manier gevonden om jeans te produceren: het project Deposit Denim. Hierbij wordt de spijkerstof van oude broeken hergebruikt. Het krijgt een nieuw leven in de jeans collectie. Hoewel de jeans van Kuyichi veelal zijn gemaakt uit ecologische grondstoffen, levert het niets in aan de draagbaarheid. Ze zitten net zo comfortabel als alle andere jeans. Alleen maak je met de Kuyichi jeans een bewuste keuze.

De geschiedenis van Kuyichi

Liefde voor de planeet en een idealistische visie waren de drijfveren om Kuyichi op te richten. De oprichters zagen wat mode met de wereld deed. De negatieve invloed die het had op de natuur en de maatschappij. Dat moest anders kunnen. Vanuit dit bewustzijn werd Kuyichi in 2001 opgericht. Een naam voor het ambitieuze project was snel gevonden. Kuyichi is de Peruaanse god van de regenboog. Het is een god die de maatschappij kleur en positiviteit brengt. Ook het gelijknamige kledingmerk streeft naar een positieve bijdrage aan de wereld. Het idealistische Kuyichi was geboren.

Drie bekendste type Kuyichi jeans

Kuyichi heeft jeans in de collectie voor zowel mannen als vrouwen. Er zijn veel verschillende modellen verkrijgbaar. Ze lopen uiteen van zeer strak tot wijd en comfortabel. Voor vrouwen zijn er de mooi aansluitende super skinny en skinny cinch. De skinny jeans zijn al jaren niet uit het straatbeeld weg te denken. Hiermee creëer je een vrouwelijke look. Heb je liever een wat traditioneler model? De bootcut jeans heeft een gangbaar silhouet. Deze broek zit wat ruimer en de pijpen lopen van onderen wat wijder uit. Ideaal voor iedereen die van comfort houdt. Als je de voorkeur geeft aan een recht model, dan kies je voor de straight jeans. Ze maken deel uit van de mannen- en vrouwencollectie. Deze jeans zijn makkelijk te combineren. Je kunt niet meer zonder.